Bilde av mann som står ved siden av en robot som vasker fiskenoter

Ny daglig leder i Watbots

1. mars 2023 tok Frank Eriksen over for Håvard Lillebo som daglig leder i Watbots. Eriksen kommer fra Elop Technology hvor han de siste årene har jobbet som Head of Information Management. Nå er han klar for nye utfordringer på Helgelandskysten.

«Det som er spennende med en mindre organisasjon er påvirkningskraften til å skape en kultur som belønner de som fremmer idéforslag for effektivisering og minimerer feil når vi skal skape et kvalitetsprodukt som sikrer ren not på begge sider for havbruksnæringen,» sier Eriksen om Watbots.

Den nylig tiltrådte lederen har jobbet for store selskaper i flere år, som NRC Group hvor han ledet den norske IT-avdelingen. Han har også lang gründererfaring som selvstendig næringsdrivende fra tidligere. Eriksen har en bred bakgrunn bla, mekanisk, design, hardware, software og ultralyd og har følgende å si om tiden fremover: «Robotteknologien er i rask utvikling, så det er mange ting som trekker i riktig retning for å satse på robotisering og automatisering. Det blir ordentlig gøy å kunne bruke all min erfaring fra tidligere arbeid med forsyningskjeder til gjennomføring, produksjon og skalering, så er dette hva jeg lever for.»

Eriksen er selv fra Leirfjord, som ligger i nærheten av Sandnessjøen hvor Watbots holder til. Han ser fram til å ta fatt på jobben i egne barndomstrakter: «Her på Helgeland er det et fantastisk folkeslag, med tradisjonsrik matkultur, natur, samt sola hele året med det varme oransje kveldslyset på sommeren og nordlyset på vinteren.» Han håper å påvirke andre som vurdere å flytte til regionen: «Nå skal vi jobbe med robotteknologi og vi har rom for mange flere i regionen.»

Les artikkel om ansettelsen på ilaks.no

Les flere nyheter